niedziela, 11 lutego 2018

Gołąbki w sosie pomidorowym z ziemniakami.



Do dania użyłam gołąbków wcześniej zamrożonych. Zrobiłam je w sosie pomidorowym, podane z ugotowanymi, tłuczonymi ziemniakami polanymi sosem.


Składniki:

gołąbki w wywarze, zamrożone 4 szt.
ziemniaki 4 szt.
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
sól
pieprz
śmietana 30% do zabielenia sosu

Wykonanie:

Gołąbki odmrażamy, doprowadzamy do zagotowania. Do gotujących się gołąbków dodajemy łyżkę
koncentratu pomidorowego, zagęszczamy i zabielamy śmietaną sos. do gotującego się sosu
dodajemy drobno pokrojony koper. Gołąbki podajemy z ziemniakami polanymi sosem.







Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz