poniedziałek, 12 lutego 2018
Kiełbaski śląskie smażone z cebulką.
Kiełbaski śląskie smażone z cebulką, podane z musztardą i domowego wypieku chlebem.
Składniki:
kiełbaski śląskie 4 szt.
cebula 2 szt.
sól
pieprz ziołowy
tłuszcz do smażenia
musztarda
Wykonanie:
Ponacinane kiełbaski smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. Cebule obieramy, kroimy w pół plastry, doprawiamy pieprzem i solą. Gdy kiełbasy będą zarumienione dodajemy cebulę i smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem do zeszklenia i lekkiego zarumienienia się cebuli. Usmażone kiełbaski podajemy z musztardą i pieczywem.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz