środa, 14 lutego 2018
Sałatka śledziowa z ciemnym pieczywem i cytryną.
Przystawka z sałatką śledziową i ciemnym pieczywem. Polecam.
Składniki:
śledzie marynowane 2 szt.
jabłko ćwiartka
pomidory suszone 2 szt.
czerwona cebula kawałek
papryczka czereśniowa, marynowana 1 szt.
pieprz ziołowy
cytryna 5 plasterków
ciemny chleb razowy 5 kromek
olej z pestek winogron 1 łyżeczka
szczypior
Wykonanie:
Wszystkie składniki sałatki, śledzie, jabłko, pomidor suszony, cebula czerwona kroimy w kostkę, doprawiamy pieprzem i polewamy oliwą, mieszamy. Plasterki cytryny kroimy na połówki. Z kromek chleba wycinamy 10 równych trójkątów. Układamy trójkąty z chleba na talerzu w kształcie koła. Na każdy kawałek kromki układamy pół plaster cytryny, w środku talerza gdzie stykają się końcówki kromek chleba, kładziemy papryczkę czereśniową. Na pozostałej części kromki układamy sałatkę śledziową, całość posypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz