środa, 14 marca 2018

Muszle nadziewane pastą z tuńczyka i jajek.



Idealna przystawka na świąteczny stół. Polecam.

Składniki:

makaron muszle 8 szt.
pasta z tuńczyka i jajek
rzodkiewka do dekoracji
por zielony kawałek do dekoracji

Składniki na pastę:

tuńczyk we własnym sosie 13 dag (po osączeniu)
jajka kurze 2 szt.(ugotowane na twardo)
młody por zielona część 10 cm
majonez 2 łyżeczki
ketchup 2 łyżeczki
musztarda 1 łyżeczka
sól
pieprz ziołowy

Wykonanie pasty:


Obrane jajka ze skorupek kroimy w kostkę, tuńczyka osączamy z sosu i lekko rozdrabniamy widelcem. Por kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki umieszczamy w głębokim talerzu, mieszamy. Dodajemy majonez, musztardę i ketchup, doprawiamy pieprzem ziołowym i solą, mieszamy.

Wykonanie przystawki z muszli i pasty:

Ugotowane i ostudzone muszle nadziewamy pastą z tuńczyka i jajek. Nadziane muszle układamy na talerzyku w kształcie kwiatka. W środku umieszczamy dekoracje zrobioną z plasterków rzodkiewki. Z kawałka młodego, zielonego pora wycinamy 16 cienkich pasków i umieszczamy w każdej muszli po 2 paski zielone.




Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz