środa, 14 marca 2018
Muszle nadziewane pastą z tuńczyka i jajek.
Idealna przystawka na świąteczny stół. Polecam.
Składniki:
makaron muszle 8 szt.
pasta z tuńczyka i jajek
rzodkiewka do dekoracji
por zielony kawałek do dekoracji
Składniki na pastę:
tuńczyk we własnym sosie 13 dag (po osączeniu)
jajka kurze 2 szt.(ugotowane na twardo)
młody por zielona część 10 cm
majonez 2 łyżeczki
ketchup 2 łyżeczki
musztarda 1 łyżeczka
sól
pieprz ziołowy
Wykonanie pasty:
Obrane jajka ze skorupek kroimy w kostkę, tuńczyka osączamy z sosu i lekko rozdrabniamy widelcem. Por kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki umieszczamy w głębokim talerzu, mieszamy. Dodajemy majonez, musztardę i ketchup, doprawiamy pieprzem ziołowym i solą, mieszamy.
Wykonanie przystawki z muszli i pasty:
Ugotowane i ostudzone muszle nadziewamy pastą z tuńczyka i jajek. Nadziane muszle układamy na talerzyku w kształcie kwiatka. W środku umieszczamy dekoracje zrobioną z plasterków rzodkiewki. Z kawałka młodego, zielonego pora wycinamy 16 cienkich pasków i umieszczamy w każdej muszli po 2 paski zielone.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz