czwartek, 15 marca 2018
Pasta z tuńczyka i jajek na chleb.
Idealna pasta na chleb oraz do nadziewania makaronowych muszli. Polecam.
Składniki:
tuńczyk we własnym sosie 13 dag (po osączeniu)
jajka kurze 2 szt.(ugotowane na twardo)
młody por zielona część 10 cm
majonez 2 łyżeczki
ketchup 2 łyżeczki
musztarda 1 łyżeczka
sól
pieprz ziołowy
Wykonanie:
Obrane jajka ze skorupek kroimy w kostkę, tuńczyka osączamy z sosu i lekko rozdrabniamy widelcem. Por kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki umieszczamy w głębokim talerzu. Dodajemy majonez, musztardę i ketchup, doprawiamy pieprzem ziołowym i solą, mieszamy.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz