czwartek, 29 marca 2018

Pomidory faszerowane pastą jajeczną.



Idealna przystawka na stół świąteczny lub party. Polecam.

Składniki:

pomidory rzymskie lub inne mniejsze 2 szt.
pasta jajeczna z farszem kiełbasy i porem

Składniki do pasty:

jajko kurze 2 szt. ugotowane na twardo
por część biała 5 cm
kawałek kiełbaski śląskiej bez skóry
chrzan tarty 1 łyżeczka
musztarda 1 łyżeczka
majonez 2 łyżeczki
ketchup 1 łyżka
sól do smaku
pieprz ziołowy do smaku

Wykonanie pasty:





Kawałek pora i farsz z kiełbasy kroimy w drobną kostkę. Jajka obieramy ze skorupki i gnieciemy widelcem na papkę. Pogniecione jajka, por i posiekany farsz kiełbasy mieszamy, dodajemy majonez, musztardę, chrzan, ketchup i doprawiamy solą, pieprzem do smaku. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.

Faszerowanie pomidorów:

Wymyte pomidory pozbawiamy gniazd nasiennych, wydrążamy je łyżeczką, układamy na talerzyku. Zrobioną pastę wkładamy do szprycy i szprycą zapełniamy wydrążone miejsca w pomidorach. Pomidory z pastą posypujemy drobno pokrojonym porem.




Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz