czwartek, 29 marca 2018
Pomidory faszerowane pastą jajeczną.
Idealna przystawka na stół świąteczny lub party. Polecam.
Składniki:
pomidory rzymskie lub inne mniejsze 2 szt.
pasta jajeczna z farszem kiełbasy i porem
Składniki do pasty:
jajko kurze 2 szt. ugotowane na twardo
por część biała 5 cm
kawałek kiełbaski śląskiej bez skóry
chrzan tarty 1 łyżeczka
musztarda 1 łyżeczka
majonez 2 łyżeczki
ketchup 1 łyżka
sól do smaku
pieprz ziołowy do smaku
Wykonanie pasty:
Kawałek pora i farsz z kiełbasy kroimy w drobną kostkę. Jajka obieramy ze skorupki i gnieciemy widelcem na papkę. Pogniecione jajka, por i posiekany farsz kiełbasy mieszamy, dodajemy majonez, musztardę, chrzan, ketchup i doprawiamy solą, pieprzem do smaku. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Faszerowanie pomidorów:
Wymyte pomidory pozbawiamy gniazd nasiennych, wydrążamy je łyżeczką, układamy na talerzyku. Zrobioną pastę wkładamy do szprycy i szprycą zapełniamy wydrążone miejsca w pomidorach. Pomidory z pastą posypujemy drobno pokrojonym porem.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz