Pasta rybna ze szczypiorem,jajkiem na chleb. Polecam.
Składniki:
makrela wędzona 1 szt. duża
jajka kurze 2 szt.
szczypior z cebulką dymką 1 pęczek
pieprz ziołowy do smaku
sól do smaku
Wykonanie:
Makrelę obieramy ze skóry i ości, ugniatamy widelcem. Szczypior razem z cebulkami myjemy, osuszamy i drobno kroimy, dodajemy do rozdrobnionej ryby. Jajka gotujemy na twardo 8 minut w 100 stopniach Celsjusza, studzimy, obieramy ze skorupek i drobno kroimy. Drobno pokrojone jajka dodajemy do miseczki z rybą i szczypiorem, doprawiamy pieprzem ziołowym i solą i jeszcze rozgniatamy widelcem, mieszamy. Tak gotową pastę przykrywamy talerzykiem i wstawiamy do lodówki na pół godziny żeby składniki przeszły smakiem.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz