czwartek, 3 maja 2018
Jajecznica na bekonie ze szczypiorem.
Jajecznica usmażona na bekonie, ze szczypiorem z wesołych kurzych jajek. Polecam.
Składniki:
jajka kurze 6 szt.
szczypior
cebula 1 szt. mała
bekon wędzony 3 plastry
pieprz ziołowy do smaku
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
Na gorącym tłuszczu smażymy pokrojony w kawałki bekon i cebulę pokrojoną w plastry. Gdy kawałki bekonu z cebulą będą ładnie zarumienione wbijamy jajka, dodajemy pokrojony szczypior, doprawiamy ziołowym pieprzem i mieszamy. Smażymy i mieszamy do momentu ścięcia się jajek, tak żeby jajecznica nie była za bardzo usmażona tylko była taka trochę luźna. Usmażoną jajecznicę podajemy z pieczywem.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz