czwartek, 3 maja 2018

Jajecznica na bekonie ze szczypiorem.



Jajecznica usmażona na bekonie, ze szczypiorem z wesołych kurzych jajek. Polecam.

Składniki:

jajka kurze 6 szt.
szczypior
cebula 1 szt. mała
bekon wędzony 3 plastry
pieprz ziołowy do smaku
tłuszcz do smażenia

Wykonanie:

Na gorącym tłuszczu smażymy pokrojony w kawałki bekon i cebulę pokrojoną w plastry. Gdy kawałki bekonu z cebulą będą ładnie zarumienione wbijamy jajka, dodajemy pokrojony szczypior, doprawiamy ziołowym pieprzem i mieszamy. Smażymy i mieszamy do momentu ścięcia się jajek, tak żeby jajecznica nie była za bardzo usmażona tylko była taka trochę luźna. Usmażoną jajecznicę podajemy z pieczywem.






Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz