piątek, 4 maja 2018
Smażone części z drobiu do chleba.
Usmażone, przyprawione ziołami części z kurczaka i kaczki.
Składniki:
nogi z kaczki 2 szt.
filet z kaczki ze skórą 1 cały
filet z kurczaka 1 szt.
ćwiartka z kurczaka 1 szt.
przyprawa do drobiu "Indyk"
Wykonanie:
Wymyte osuszone kawałki drobiu przyprawiamy mieszanką przypraw do drobiu. Filet i nogi kaczki lekko nacinamy. Smażymy na patelni bez tłuszczu, tłuszczu wytopi się wystarczająca ilość z naciętych części kaczych. Smażymy pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości i zarumienienia się części drobiu. Usmażone kawałki podajemy jako przekąska z domowego wypieku chlebem.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz