Kakaowe kartofelki zrobione ze ścinek z biszkoptów, ususzonych i rozdrobnionych, połączonych z kremem waniliowym zrobionym na bazie masła. Idealne do kawy. Polecam.
Składniki:
suchy, rozdrobniony biszkopt 2 szklanki
pozostały krem na bazie masła 20 dag
olejek migdałowy do smaku
kakao 3 łyżki
rodzynki z nalewki 3 łyżki
wiórki kokosowe do posypania
Wykonanie:
Krem wykładamy do miski, dodajemy sproszkowany biszkopt, olejek migdałowy i rodzynki. Wszystkie składniki mieszamy, zagniatamy ciasto. Z wyrobionego ciasta wałkujemy rulon o średnicy 4 cm, wycinamy w miarę równe kawałki z których uformujemy kulki. Na patelni prażymy wiórki kokosowe. Uformowane kulki obtaczamy w wiórkach kokosowych, układamy na talerzyku i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz