czwartek, 17 maja 2018
Spaghetti z ostrym sosem z habanero i tuszonką.
Spaghetti na ostro, podane z sosem z ostrych papryk habanero.
Składniki:
spaghetti 20 dag
ostry sos z papryk habanero 4-5 łyżek
tuszonka wieprzowa 1 słoiczek 350 ml
bazylia 15 listków
mąka pszenna 1 łyżka
Wykonanie:
Wykładamy na gorącą patelnię tuszonkę ze słoiczka, dodajemy rozdrobione listki bazylii, smażymy na małym ogniu. W między czasie gotujemy w osolonej wodzie spaghetti według instrukcji z opakowania. Gdy tuszonka się dobrze rozgrzeje dodajemy ostry sos z papryki, 1 łyżkę mąki i mieszamy do momentu powstania sosiku. Ugotowane spaghetti podajemy z sosem z tuszonki i papryczek habanero.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz