Do spaghetti użyłam sosu ostrego z przecieru ostrych papryczek czereśniowych oraz chrzanu.
Składniki:
rosół z kury 1 litr
ostry przecier z papryczek cherry 3 łyżki
chrzan tarty 3 łyżki
mąka pszenna do zagęszczenia sosu 3 łyżeczki
kiełbaska biała, grillowa 2 szt.
makaron spaghetti 30 dag
sól
listki świeżej bazylii
Wykonanie:
Kiełbaski obieramy z osłonki, kroimy w kawałki dodajemy do gotującego się rosołu. Do rosołu dodajemy przecier z papryczek i chrzan, gotujemy kilka minut. W między czasie gotujemy w osolonej wodzie makaron spaghetti i rozrabiamy mąkę z wodą do zagęszczenia sosu. Gotujący się sos zagęszczamy mąką i jeszcze gotujemy przez krótką chwilę. Ugotowany makaron podajemy wymieszany z sosem i kawałkami kiełbasy, posypujemy drobno pokrojonymi listkami bazylii.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz