piątek, 29 czerwca 2018

Pieczona biała kiełbasa z młodymi ziemniakami.



Młode ziemniaczki w koperku podane z pieczoną, białą kiełbasą i marynowanymi papryczkami czereśniowymi.


Składniki:

biała kiełbasa 3 kiełbaski
młode ziemniaki 10 szt.
tłuszcz do pieczenia
koper
sól
papryczki czereśniowe, marynowane

Wykonanie:

Kiełbaski pieczemy na gorącym tłuszczu. Ziemniaki myjemy i ścieramy skórki, gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu ziemniaków odlewamy wodę, polewamy je gorącym tłuszczem, posypujemy drobno pokrojonym koprem i mieszamy, tak żeby obłożyły się koprem. Upieczone kiełbaski podajemy z ziemniakami i marynowanymi papryczkami czereśniowymi.




Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz