poniedziałek, 2 lipca 2018
Pieczone pałki kurczaka.
Ciepła przekąska do chleba, pieczone pałki kurczaka.
Składniki:
pałki z kurczaka 8 szt.
przyprawa do kurczaka
cebula 2 szt.
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
Wymyte pałki osuszamy papierowymi ręczniczkami, obsypujemy przyprawą do kurczaka, umieszczamy w pojemniku z zamknięciem i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor. W między czasie obieramy cebule i kroimy w pół plastry, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym żeby zmiękła. Gdy pałki będą usmażone dodajemy cebulę i dusimy pod przykryciem do ładnego zeszklenia się cebuli. Podajemy z pieczywem jako ciepła przekąska.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz