poniedziałek, 2 lipca 2018

Pieczone pałki kurczaka.



Ciepła przekąska do chleba, pieczone pałki kurczaka.

Składniki:

pałki z kurczaka 8 szt.
przyprawa do kurczaka
cebula 2 szt.
tłuszcz do smażenia

Wykonanie:

Wymyte pałki osuszamy papierowymi ręczniczkami, obsypujemy przyprawą do kurczaka, umieszczamy w pojemniku z zamknięciem i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor. W między czasie obieramy cebule i kroimy w pół plastry, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym żeby zmiękła. Gdy pałki będą usmażone dodajemy cebulę i dusimy pod przykryciem do ładnego zeszklenia się cebuli. Podajemy z pieczywem jako ciepła przekąska.









Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz