piątek, 7 września 2018

Drobiowe wątróbki z ziemniakami i surówką coleslaw.



Duszone z cebulą wątróbki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką coleslaw.


Składniki:

wątróbki z drobiu 60 dag
cebula 1 szt.
sól do smaku
pieprz ziołowy do smaku
majeranek 1 łyżeczka
tłuszcz do smażenia
ziemniaki 6 szt.
surówka coleslaw

Surówka:

kapusta pekińska mała 1 szt.
marchew 2 szt
cebula 1 szt.
sól do smaku
pieprz ziołowy do smaku
majonez 2-3 łyżki

Wykonanie:

Oczyszczone ze ścięgien i żył wątróbki płuczemy zimną wodą, osuszamy na durszlaku. Ocieknięte kawałki wątróbki kładziemy na gorącą patelnię z tłuszczem, dusimy na wolnym ogniu. Cebulę kroimy w piórka, solimy, pieprzymy, posypujemy majerankiem i dodajemy do duszącej się wątróbki. Dusimy pod przykryciem do miękkości wątróbek i cebuli. W między czasie gotujemy ziemniaki i robimy surówkę. Kapustę drobno kroimy, marchew obieramy i trzemy na większe wiórki, cebulę obieramy i kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez i mieszamy. Uduszone wątróbki podajemy z wcześniej ugotowanymi ziemniakami i surówką z kapusty, marchwi i cebuli.








Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz