piątek, 7 września 2018

Kotlet schabowy, ziemniaki i surówka coleslaw.



Kotlet schabowy podany z ziemniakami i surówką z białej kapusty, marchwi, cebuli i majonezu, doprawioną solą i pieprzem ziołowym.


Składniki:

schab wieprzowy bez kości 2 plastry
ziemniaki
kapusta biała
marchew 2 szt.
majonez 3 łyżki
sól
pieprz ziołowy
jajko kurze 2 szt.
bułka tarta

Wykonanie:

Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, doprawiamy pieprzem i solą, panierujemy w bułce tartej i jajku i smażymy na złoty kolor z obu stron do miękkości mięsa. W miedzy czasie kroimy drobno kapustę, obraną cebulę w kostkę a obraną marchew trzemy przez duże oczka na wiórki. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy 3 łyżki majonezu i mieszamy. Gotujemy również obrane ziemniaki w osolonej wodzie. Jeżeli kotlety będą dobrze usmażone podajemy je z ugotowanymi ziemniakami i surówką z kapusty.






Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz