poniedziałek, 24 września 2018

Smażone kawałki drobiu do chleba.



Kawałki drobiu nie tylko są smaczne z ziemniakami i surówką, ale i również z domowego, wypieku chlebem.

Składniki:

podudzia z kurczaka 4 szt.
pałki kurczaka 4 szt.
sól
pieprz
pieprz ziołowy
czosnek granulowany
zioła prowansalskie
olej rzepakowy do smażenia

Wykonanie:

Z pieprzu, soli, pieprzu ziołowego, czosnku granulowanego,ziół prowansalskich sporządzamy mieszankę, którą dobrze nacieramy każdy kawałek kurczaka. Natarte kawałki z kurczaka w misce zakrywamy i wstawiamy do lodówki na 1-2 godziny. Po tym czasie smażymy na gorącym oleju, każdy kawałek na rumiany kolor. Usmażone kawałki z kurczaka podajemy jako ciepłą przekąskę. Świetnie smakują ze świeżym, upieczonym, domowym chlebem.









Smacznego!!! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz