czwartek, 18 października 2018

Jajka w sosie musztardowym.



Jajka ugotowane na twardo podane z ziemniakami, polane sosem musztardowym, oraz z sałatką i papryczkami czereśniowymi.


Składniki:

jajka kurze 4 szt.
bulion 2 szklanki
musztarda 3 łyżeczki
mąka 2 łyżeczki
śmietana 30% 3 łyżeczki
sól do smaku
pieprz ziołowy
ziemniaki 5-6 szt.
sałata
papryczki czereśniowe

Wykonanie:

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupki. Zagotowujemy bulion, dodajemy musztardę, mieszamy. Mąkę mieszamy ze śmietaną i odrobiną bulionu. Rozmieszaną mąkę wlewamy do sosu i mieszamy. Gotujemy do momentu zgęstnienia sosu. W między czasie gotujemy ziemniaki. Jajka kroimy na połówki podajemy z ziemniakami polane sosem, oraz z sałatą i papryczkami.






Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz