Parówki w sosie musztardowym z ziemniakami polanymi sosem musztardowym oraz z sałatką z papryczkami czereśniowymi.
Składniki:
parówki grube 2 szt.
bulion 2 szklanki
musztarda 3 łyżeczki
mąka 2 łyżeczki
śmietana 30% 3 łyżeczki
sól do smaku
pieprz ziołowy
ziemniaki 5-6 szt.
sałatka warzywna z ogórków, kapusty, marchwi i papryk
papryczki czereśniowe
koper
natka pietruszki do posypania
Wykonanie:
Zagotowujemy bulion, dodajemy musztardę, koper, mieszamy. Mąkę mieszamy ze śmietaną i odrobiną bulionu. Rozmieszaną mąkę wlewamy do sosu i mieszamy, wkładamy parówki. Gotujemy z parówkami do momentu zgęstnienia sosu. W między czasie gotujemy ziemniaki. Gorące parówki podajemy z ziemniakami, polane sosem, posypane natką pietruszki, oraz z sałatą warzywną i papryczkami.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz