Pieczone indycze golonki z ziemniakami i pieczarkami podane z warzywną sałatką z kapusty, ogórka i papryk.
Składniki:
golonki z indyka 2 szt.
ziemniaki 10 szt.
pieczarki 6 szt.
przyprawa do indyka "Indyk"
wegetta bez konserwantów
majeranek
rękaw piekarniczy
Wykonanie:
Wymyte, osuszone golonki nacieramy przyprawą do indyka. Natarte wkładamy do pojemnika, zamykamy i wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Na drugi dzień obrane, wymyte ziemniaki i pieczarki mieszamy z wegettą i majerankiem. Golonki wkładamy do przygotowanego rękawa do pieczenia, obok układamy ziemniaki z pieczarkami. Zawiązujemy rękaw z obu stron, nakłuwamy robiąc 6-8 dziurek wykałaczką lub igłą. Rękaw umieszczamy na blasze. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Po tym czasie wyjmujemy blachę z piekarnika, nacinamy rękaw tak żeby golonki były na wierzchu. Ponownie podpiekamy w piekarniku, w tej samej temperaturze przez około 30 minut. Upieczone golonki podajemy z upieczonymi ziemniakami i pieczarkami oraz z warzywną sałatką z papryczkami czereśniowymi.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz