Przepyszny farsz, który można wykorzystać do pasztecików, krokietów, pierogów, uszek i kotletów mielonych.
Składniki:
pieczarki 60 dag
cebula 3 szt.
natka pietruszki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 3 łyżki
Wykonanie farszu:
Umyte pieczarki trzemy na wiórki, cebulę kroimy w kostkę. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej i dodajemy posoloną cebulę. Cebulę smażymy do ładnego jej zeszklenia, dodajemy starte na wiórki pieczarki, natkę pietruszki, doprawiamy pieprzem do smaku i smażymy na małym ogniu pod przykryciem. Gdy pieczarki puszczą sok i będą już podduszone to dalsze smażenie będzie w celu odparowania soków z pieczarek i cebuli. Farsz powinien być w miarę suchy.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz