środa, 12 grudnia 2018

Surówka z czarnej rzepy ze szczypiorem, rzodkiewką i wiejskim serkiem.



Surówka ze startej na średnich oczkach czarnej rzepy, pokrojonej drobno rzodkiewki, szczypiorku oraz dodanym wiejskim serkiem.

Składniki:

czarna rzepa 1 średnia szt.
rzodkiewki 2 szt.
szczypior pół pęczka
Serek wiejski 4 łyżeczki
śmietana 4 łyżeczki
sól do smaku

Wykonanie:

Rzepę obieramy, płuczemy w bieżącej wodzie, trzemy na średnich oczkach. Rzodkiewki i szczypior drobno kroimy, dodajemy do startej rzepy. Dodajemy serek wiejski i śmietanę, solimy do smaku. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Surówkę odstawiamy przykrytą folią spożywczą na 30 minut. Po tym czasie surówka jest gotowa do spożywania. Idealna jako dodatek do drugich dań.




Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz