Bitki z wieprzowego karczku podane z ziemniakami posypanymi cebulą smażoną i sałatką z kapusty, marchwi, ogórka i papryk.
Składniki:
karczek 2 grubsze plastry
ziemniaki 5-6 szt.
sałatka warzywna z kapusty, marchwi, ogórka i papryk
cebula 1 szt.
sól pół małej łyżeczki
pieprz kolorowy pół małej łyżeczki
pieprz czarny pół małej łyżeczki
pieprz ziołowy pół małej łyżeczki
czosnek granulowany pół małej łyżeczki
Wykonanie:
Plastry karczku rozbijamy tłuczkiem do mięsa, posypujemy zmieszanymi przyprawami. Smażymy na rozgrzanej patelni z tłuszczem z obu stron na rumiany kolor. Dodajemy pokrojoną cebulę i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone bitki podajemy z ziemniakami posypanymi usmażoną cebulą i sałatką warzywną.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz