poniedziałek, 28 stycznia 2019

Kotlety mielone z morszczuka.



Rybne kotlety mielone zrobione z filetów morszczuka.

Składniki:

filety z morszczuka 4 szt.
kurze jajko 1 szt.
bułka tarta 2 łyżki
cebula połowa średniej cebuli
natka pietruszki pęczek
koperek pęczek
sól
pieprz cytrynowy
pieprz ziołowy
czosnek granulowany pół łyżeczki

Wykonanie:

Wymyte, osuszone filety mielimy razem z cebulą i pokrojoną natką pietruszki z koperkiem. Do zmielonego fileta dodajemy bułkę tartą, pieprz cytrynowy, ziołowy, sól, czosnek i jajko. Wszystko dokładnie mieszamy, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na godzinę żeby farsz dojrzał w smak. Po tym czasie formujemy z farszu kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor.





Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz