Plastry schabu usmażone z cebulą, podane z ziemniakami i sałatką warzywną.
Składniki:
schab bez kości 2 grubsze plastry
cebula 2-3 szt.
ziemniaki 4-5 szt.
sałatka warzywna
sól
przyprawa do mięs
smalec do smażenia
Wykonanie:
Plastry schabu nacieramy przyprawą do mięs, przykrywamy i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor z obu stron. W między czasie obieramy cebule i kroimy je w pół plastry. Gdy plastry schabu będą rumiane, dodajemy posoloną cebulę i dusimy pod przykryciem na małym ogniu do miękkości mięsa i cebuli. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone plastry schabu podajemy z ziemniakami, cebulą i sałatką z kapusty, ogórka i papryk.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz