Bardzo smaczne, delikatne kotlety mielone zrobione z trzech ćwiartek z kurczaka podane z ziemniakami i ogórkami konserwowymi.
Składniki:
mięso z 3 ćwiartek kurczaka
skórki
jajka kurze 2 szt.
bułka tarta pół szklanki
sól
pieprz ziołowy
cebula połowa
czosnek 2 ząbki
tłuszcz do smażenia
ziemniaki 5 szt.
ogórki konserwowe 4 szt.
Wykonanie:
Mięso mielimy przez sitko 8 mm, skórki mielimy z cebulą i czosnkiem przez sitko 3 mm. Do zmielonego mięsa dodajemy bułkę tartą, sól i pieprz ziołowy, mieszamy. Wbijamy jajka i ponownie mieszamy. Z mięsa formujemy kotlety i smażymy na złoty kolor z obu stron do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i ogórkami konserwowymi.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz