czwartek, 21 marca 2019

Smażone kacze wątróbki z cebulą.



Smażone kacze wątróbki z cebulą, podane jako ciepła przekąska z pieczywem.

Składniki:

wątróbki kacze 50 dag
cebula 1 szt.
tłuszcz do smażenia
sól
pieprz ziołowy

Wykonanie:

Oczyszczone z żył i ścięgien wątróbki myjemy w zimnej wodzie, osączamy z wody. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron po 5 minut. Usmażone wątróbki wykładamy z patelni na talerz. A na patelni smażymy pokrojoną w plasterki cebulę, osoloną i doprawioną ziołowym pieprzem. Na osobny talerz układamy usmażone wątróbki kacze przełożone smażoną cebulą. Podajemy jako ciepłą przekąskę z pieczywem.








Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz