czwartek, 21 marca 2019
Smażone kacze wątróbki z cebulą.
Smażone kacze wątróbki z cebulą, podane jako ciepła przekąska z pieczywem.
Składniki:
wątróbki kacze 50 dag
cebula 1 szt.
tłuszcz do smażenia
sól
pieprz ziołowy
Wykonanie:
Oczyszczone z żył i ścięgien wątróbki myjemy w zimnej wodzie, osączamy z wody. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron po 5 minut. Usmażone wątróbki wykładamy z patelni na talerz. A na patelni smażymy pokrojoną w plasterki cebulę, osoloną i doprawioną ziołowym pieprzem. Na osobny talerz układamy usmażone wątróbki kacze przełożone smażoną cebulą. Podajemy jako ciepłą przekąskę z pieczywem.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz