wtorek, 16 kwietnia 2019
Placki kartoflane z cebulą.
Smażone kartoflane placki z cebulą.
Składniki:
kartofle 9 szt.
cebula 2 szt.
jajka kurze 3 szt.
mąka 1 szklanka
sól
pieprz ziołowy
majeranek
olej do smażenia
Wykonanie:
Obrane, wymyte kartofle trzemy na pulpę, lekko odciskamy wodę. Ostały krochmal z wyciśniętej wody z pulpy dodajemy do pulpy pokrojoną w kostkę cebule, wbijamy jajka, dodajemy mąkę, sól, pieprz ziołowy i majeranek. Wszystkie składniki dobrze mieszamy. Masę kartoflaną odstawiamy na 20 minut żeby smakowo dojrzała. Po tym czasie smażymy placki na gorącym oleju z każdej strony na rumiany kolor. Podajemy na ciepło.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz