Mielone z łopatki wieprzowej podane z ziemniakami i mizerią ze słoja.
Składniki:
mięso mielone wieprzowe z łopatki 30 dag
bułka tarta 1/3 szklanki
jajka kurze 1 szt.
cebula połowa średniej, starta
sól
pieprz ziołowy
majeranek
czosnek granulowany
ziemniaki duże 4 sztuki
mizeria z ogórków w słoiku 1 słoiczek
Wykonanie:
Dodajemy do mięsa mielonego bułkę tartą, pieprz, sól, majeranek, czosnek, 1 łyżkę startej cebuli oraz jajko. Wyrabiamy farsz na kotlety. Z wyrobionego farszu formujemy kotlety i smażymy na gorącym tłuszczu z każdej strony na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i mizerią z ogórków.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz