poniedziałek, 28 października 2019

Meksykańska jajecznica.



Jajecznica usmażona po Meksykańsku, taka usmażona z pomidorem, papryczkami ostrymi i kiełbasą chorizo.

Składniki:

cebula połowa
kiełbasa chorizo kilka plasterków
papryczki chili 1-2 szt.
pomidor 1 szt.
jajka kurze 3 szt.
natka pietruszki
sól do smaku
pieprz do smaku
kminek szczypta
kurkuma szczypta

Wykonanie:

Na rozgrzanej patelni smażymy pokrojone w plasterki ostre papryczki, plasterki kiełbasy chorizo, pokrojoną w pół plastry cebulę. Gdy cebula ładnie się zeszkli dodajemy na patelnię pokrojonego w plasterki pomidora, smażymy aż pomidor puści sok. Całość doprawiamy solą pieprzem, kminkiem i kurkumą. Wbijamy jajka i smażymy do ich ścięcia się, posypując natką pietruszki. Jajka lekko mieszamy na koniec smażenia. Tak usmażoną jajecznicę podajemy na gorąco z domowego wypieku chlebem.






Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz