sobota, 14 listopada 2020

Smażone udka i filet z kaczki, ziemniaki i surówka.

 


Smażone udka i filet z kaczki, podane z ziemniakami i sałatką warzywną z kapusty, ogórka i papryki.


Składniki na 2 porcje:


udka z kaczki 2 szt.

filet cały z kaczki 1 szt.

ziemniaki 5 szt.

sałatka z kapusty, ogórka i papryki 1 słoiczek

tłuszcz do smażenia


Przyprawy:

sól

pieprz ziołowy

pieprz czarny

czosnek granulowany


Wykonanie:

Wymyte i wyczyszczone kawałki kaczki nacieramy wymieszanymi przyprawami, zakrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na godzinę. Po godzinie smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone udka i filet podajemy z ugotowanymi ziemniakami i sałatką warzywną.






Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz