Smażone udka i filet z kaczki, podane z ziemniakami i sałatką warzywną z kapusty, ogórka i papryki.
Składniki na 2 porcje:
udka z kaczki 2 szt.
filet cały z kaczki 1 szt.
ziemniaki 5 szt.
sałatka z kapusty, ogórka i papryki 1 słoiczek
tłuszcz do smażenia
Przyprawy:
sól
pieprz ziołowy
pieprz czarny
czosnek granulowany
Wykonanie:
Wymyte i wyczyszczone kawałki kaczki nacieramy wymieszanymi przyprawami, zakrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na godzinę. Po godzinie smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone udka i filet podajemy z ugotowanymi ziemniakami i sałatką warzywną.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz