wtorek, 1 czerwca 2021

Schabowy, ziemniaki i sałatka z papryk.

 


Panierowane w jajku i bułce tartej kotlety schabowe podane z młodymi ziemniakami i sałatką warzywną z kapusty, ogórków i papryk.


Składniki:

schab wieprzowy 2 plastry

młode ziemniaki 8 szt.

jajka kurze 1 szt.

bułka tarta do panierowania

pieprz 

sól

koperek

sałatka warzywna

tłuszcz do smażenia

Wykonanie:

Tłuczkiem do mięsa rozbijamy plastry schabu, oprószamy pieprzem i solą, panierujemy w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Tak przygotowane kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu na rumiany kolor z obu stron. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone kotlety podajemy z młodymi ziemniakami posypanymi koperkiem i z sałatką.




Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz