Roladki z tortilli z szynką Szwarcwaldzką, szynką drobiową, czerwoną papryką i Mix sałat, podane jako zimna przystawka.
Składniki:
tortilla pszenna 3 sztuki
serek śmietankowy 150 g
Majonez łyżka
Szynka Szwarcwaldzka 70 g
Ser żółty 6 plasterków
papryka czerwona połowa
szynka prasowana, drobiowa 2 plastry
Mix sałat
Wykonanie:
1- Roladki z twarożkiem, szynką Szwarcwaldzką, żółtym serem i Mix sałat.
Serek śmietankowy mieszamy z majonezem. Każdy placek tortilli smarujemy powstałym sosem. Na każdy placek tortilli rozkładamy szynkę Szwarcwaldzką i żółty ser na całej tortilli oraz Mix sałat. Całość ścisło zwijamy od strony z sałatą w roladkę. Każdą roladę zawijamy ciasno folią spożywczą i odkładamy minimum na godzinę do lodówki. Następnie kroimy każdą roladę na 2-3 centymetrowe plasterki.
2- Roladki z twarożkiem, szynką drobiową, żółtym serem i Mix sałat.
Serek śmietankowy mieszamy z majonezem. Każdy placek tortilli smarujemy powstałym sosem. Na każdy placek tortilli rozkładamy szynkę drobiową i żółty ser na całej tortilli oraz Mix sałat. Całość ścisło zwijamy od strony z sałatą w roladkę. Każdą roladę zawijamy ciasno folią spożywczą i odkładamy minimum na godzinę do lodówki. Następnie kroimy każdą roladę na 2-3 centymetrowe plasterki.
3- Roladki z twarożkiem, pokrojoną w cienkie słupki czerwoną papryką, żółtym serem i Mix sałat.
Serek śmietankowy mieszamy z majonezem. Każdy placek tortilli smarujemy powstałym sosem. Na każdy placek tortilli rozkładamy cienkie słupki z czerwonej papryki i żółty ser oraz Mix sałat. Całość ścisło zwijamy od strony z sałatą w roladkę. Każdą roladę zawijamy ciasno folią spożywczą i odkładamy minimum na godzinę do lodówki. Następnie kroimy każdą roladę na 2-3 centymetrowe plasterki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz