sobota, 7 sierpnia 2021

Roladki z tortilli w trzech smakach.

 


Roladki z tortilli z szynką Szwarcwaldzką, szynką drobiową, czerwoną papryką i Mix sałat, podane jako zimna przystawka.


Składniki:

tortilla pszenna 3 sztuki

serek śmietankowy 150 g

Majonez łyżka

Szynka Szwarcwaldzka 70 g

Ser żółty 6 plasterków

papryka czerwona połowa

szynka prasowana, drobiowa 2 plastry

Mix sałat


Wykonanie:


1- Roladki z twarożkiem, szynką Szwarcwaldzką, żółtym serem i Mix sałat.


Serek śmietankowy mieszamy z majonezem. Każdy placek tortilli smarujemy powstałym sosem. Na każdy placek tortilli rozkładamy szynkę Szwarcwaldzką i żółty ser na całej tortilli oraz Mix sałat. Całość ścisło zwijamy od strony z sałatą w roladkę. Każdą roladę zawijamy ciasno folią spożywczą i odkładamy minimum na godzinę do lodówki. Następnie kroimy każdą roladę na 2-3 centymetrowe plasterki.


2- Roladki z twarożkiem, szynką drobiową, żółtym serem i Mix sałat.


Serek śmietankowy mieszamy z majonezem. Każdy placek tortilli smarujemy powstałym sosem. Na każdy placek tortilli rozkładamy szynkę drobiową i żółty ser na całej tortilli oraz Mix sałat. Całość ścisło zwijamy od strony z sałatą w roladkę. Każdą roladę zawijamy ciasno folią spożywczą i odkładamy minimum na godzinę do lodówki. Następnie kroimy każdą roladę na 2-3 centymetrowe plasterki.


3- Roladki z twarożkiem, pokrojoną w cienkie słupki czerwoną papryką, żółtym serem i Mix sałat.


Serek śmietankowy mieszamy z majonezem. Każdy placek tortilli smarujemy powstałym sosem. Na każdy placek tortilli rozkładamy cienkie słupki z czerwonej papryki i żółty ser oraz Mix sałat. Całość ścisło zwijamy od strony z sałatą w roladkę. Każdą roladę zawijamy ciasno folią spożywczą i odkładamy minimum na godzinę do lodówki. Następnie kroimy każdą roladę na 2-3 centymetrowe plasterki.




Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz