piątek, 15 października 2021

Jajecznica z palcówką, cebulą i papryczkami.

 


Jajecznica usmażona na plasterkach suszonej kiełbasy palcówka z dodatkiem cebuli, ostrych i słodkich papryczek.


Składniki:

palcówka (suszona kiełbasa) kilka plasterków

papryczki ostre chili 2 szt.

papryczki słodkie 4 małe

cebula połowa

kurze jajko 2 szt.

sól do smaku

pieprz ziołowy do smaku

tłuszcz do smażenia


Wykonanie:

Plasterki kiełbasy, cebule pokrojoną w pół plastry i papryczki pokrojone w paski smażymy na patelni z małą ilością tłuszczu do ładnego zeszklenia cebuli i miękkości papryczek. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wbijamy jajka i mieszamy wszystkie składniki. Usmażoną jajecznicę podajemy na gorąco z domowym pieczywem.





Smacznego !!! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz