Jajecznica usmażona na plasterkach suszonej kiełbasy palcówka z dodatkiem cebuli, ostrych i słodkich papryczek.
Składniki:
palcówka (suszona kiełbasa) kilka plasterków
papryczki ostre chili 2 szt.
papryczki słodkie 4 małe
cebula połowa
kurze jajko 2 szt.
sól do smaku
pieprz ziołowy do smaku
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
Plasterki kiełbasy, cebule pokrojoną w pół plastry i papryczki pokrojone w paski smażymy na patelni z małą ilością tłuszczu do ładnego zeszklenia cebuli i miękkości papryczek. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wbijamy jajka i mieszamy wszystkie składniki. Usmażoną jajecznicę podajemy na gorąco z domowym pieczywem.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz