Kurze jajka usmażone na plasterkach kiełbasy (palcówki), cebuli, ostrych papryczek i pomidorkach koktajlowych.
Składniki:
kurze jajka 2 szt.
kiełbasa palcówka 10 cm (pokrojona w plasterki)
ostre papryczki syberian 2 szt. (jedna czerwona i jedna zielona)
cebula połowa
pomidorki koktajlowe 7 szt.
Wykonanie:
Pokrojoną w plasterki kiełbasę smażymy na patelni na małym ogniu, tak żeby z niej wytopił się tłuszcz. Dodajemy do smażącej się kiełbasy pokrojone w plasterki ostre papryczki, pokrojoną w kostkę cebulę i przekrojone na połówki koktajlowe pomidorki. Wszystkie składniki smażymy do ich odpowiedniej miękkości, taką jak lubimy. Do smażących się składników wbijamy jajka i jedno staramy się wmieszać w warzywa z kiełbasą a drugie jajko staramy się pozostawić z całym żółtkiem. Całość możemy doprawić solą i pieprzem ziołowym do smaku. Gotowe danie podajemy z domowym chlebkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz