poniedziałek, 25 kwietnia 2022

Jaja na ostro.

 


Kurze jajka usmażone na plasterkach kiełbasy (palcówki), cebuli, ostrych papryczek i pomidorkach koktajlowych.

Składniki:

kurze jajka 2 szt.

kiełbasa palcówka 10 cm (pokrojona w plasterki)

ostre papryczki syberian 2 szt. (jedna czerwona i jedna zielona)

cebula połowa

pomidorki koktajlowe 7 szt.

Wykonanie:

Pokrojoną w plasterki kiełbasę smażymy na patelni na małym ogniu, tak żeby z niej wytopił się tłuszcz. Dodajemy do smażącej się kiełbasy pokrojone w plasterki ostre papryczki, pokrojoną w kostkę cebulę i przekrojone na połówki koktajlowe pomidorki. Wszystkie składniki smażymy do ich odpowiedniej miękkości, taką jak lubimy. Do smażących się składników wbijamy jajka i jedno staramy się wmieszać w warzywa z kiełbasą a drugie jajko staramy się pozostawić z całym żółtkiem. Całość możemy doprawić solą i pieprzem ziołowym do smaku. Gotowe danie podajemy z domowym chlebkiem.









Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz