Bardzo smaczne danie. Polecam.
Składniki:
filet z kurczaka 1,2 kg
ryż 400 g
olej 2 łyżki
mieszanka Chińska, mrożona 1 opakowanie
2 opakowania przyprawy do dań chińskich
5 szklanki zimnej wody
sól do smaku
pieprz do smaku
Wykonanie:
W garnku zagotowujemy wodę. Na patelni smażymy mieszankę chińską (20 minut). Usmażoną mieszankę wrzucamy do gotującej się wody. Pokrojony w kostkę filet smażymy na patelni dodając 1 łyżkę oleju. W szklance wody rozpuścić 2 opakowania przyprawy do dań chińskich. Podduszony filet z patelni wrzucamy do gotującego się garnka z mieszanką chińską. Dodajemy do garnka szklankę z rozpuszczonymi przyprawami do dań chińskich. Wszystko doprawiamy do smaku solą i pieprzem i gotujemy 20 minut. Gotujemy 4 torebki ryżu. Danie podajemy z ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz