czwartek, 24 listopada 2022

Paróweczki z żółtym serem w cieście francuskim.


Bardzo smaczne, w delikatnym chrupiącym cieście francuskim, w otulinie rozpływających się plastrów sera żółtego, paróweczki, upieczone, podane z ketchupem. Idealna przekąska do piwa.

Składniki:

300 gram ciasta francuskiego

4 parówki cienkie

4 plasterki sera Gouda

ketchup

Sposób przygotowania:

Parówki obieramy z folii. Rozwijamy ciasto francuskie. Na cieście francuskim układamy plasterki sera żółtego pasujące do długości parówki. Zawijamy parówkę z serem i ciastem i dokładnie zlepiamy brzegi ciasta. Tak przygotowane parówki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy każdą białkiem. Pieczemy 25 minut w temperaturze 140 stopni Celsjusza. Podajemy z ketchupem.










Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz