Plastry wieprzowej szynki doprawione solą i pieprzem usmażone z cebulką, podane z ugotowanymi ziemniakami i warzywną sałatką z kapusty, ogórków, cebuli, marchwi i papryk.
Składniki:
plastry szynki wieprzowej 4 szt.
cebula 1 szt.
ziemniaki 8 szt.
sałatka ze słoja
sól do smaku
pieprz czarny do smaku
Wykonanie:
Na rozgrzanej patelni z tłuszczem smażymy doprawione solą i pieprzem plastry szynki z obu stron na rumiany kolor, do ich miękkości. W ostatniej fazie smażenia na patelnię dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Całość smażymy do ładnego zeszklenia się cebuli. Gotowe plastry mięsa podajemy z ziemniakami okraszonymi cebulką oraz z sałatką warzywną.
Smacznego !!!
Bardzo pysznie wyglądają.
OdpowiedzUsuń