piątek, 25 listopada 2022

Sztuka mięsa, ziemniaki, sałatka.

 


Plastry wieprzowej szynki doprawione solą i pieprzem usmażone z cebulką, podane z ugotowanymi ziemniakami i warzywną sałatką z kapusty, ogórków, cebuli, marchwi i papryk.

Składniki:

plastry szynki wieprzowej 4 szt.

cebula 1 szt.

ziemniaki 8 szt.

sałatka ze słoja

sól do smaku

pieprz czarny do smaku

Wykonanie:

Na rozgrzanej patelni z tłuszczem smażymy doprawione solą i pieprzem plastry szynki z obu stron na rumiany kolor, do ich miękkości. W ostatniej fazie smażenia na patelnię dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Całość smażymy do ładnego zeszklenia się cebuli. Gotowe plastry mięsa podajemy z ziemniakami okraszonymi cebulką oraz z sałatką warzywną.








Smacznego !!!

1 komentarz: