sobota, 25 marca 2023

Sztuka mięsa, ziemniaki i buraczki.

 


Duszone z cebulą plastry szynki, podane z ziemniakami i buraczkami.

Składniki:

plastry szynki 2 szt.

wegeta do mięsa bez konserwantów

ziemniaki 8 szt.

pieprz ziołowy do smaku

sól do smaku

buraki 2 małe

cebula połowa małej

Wykonanie:

Plastry szynki doprawiamy wegetą i pieprzem ziołowym. Tak przygotowane plastry szynki smażymy na gorącym tłuszczu na złoty kolor z obu stron, oraz do miękkości mięsa. Podczas smażenia dodajemy pokrojoną cebulę. W między czasie gotujemy buraczki, oraz ziemniaki. Ugotowane buraczki obieramy, trzemy na tarce i podsmażamy z drobno pokrojoną cebulką, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Usmażone plastry szynki podajemy z ziemniakami polanymi wytworzonym sosikiem z cebulą i buraczkami.






Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz