Duszone z cebulą plastry szynki, podane z ziemniakami i buraczkami.
Składniki:
plastry szynki 2 szt.
wegeta do mięsa bez konserwantów
ziemniaki 8 szt.
pieprz ziołowy do smaku
sól do smaku
buraki 2 małe
cebula połowa małej
Wykonanie:
Plastry szynki doprawiamy wegetą i pieprzem ziołowym. Tak przygotowane plastry szynki smażymy na gorącym tłuszczu na złoty kolor z obu stron, oraz do miękkości mięsa. Podczas smażenia dodajemy pokrojoną cebulę. W między czasie gotujemy buraczki, oraz ziemniaki. Ugotowane buraczki obieramy, trzemy na tarce i podsmażamy z drobno pokrojoną cebulką, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Usmażone plastry szynki podajemy z ziemniakami polanymi wytworzonym sosikiem z cebulą i buraczkami.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz