niedziela, 28 maja 2023

Pasta do chleba z makreli w oleju.

 


Pasta do chleba zrobiona jest z makreli w oleju z dodatkiem pokrojonej drobno cebuli, przyprawionej ziołowym pieprzem i z dodatkiem łyżki majonezu. Pasta jest smaczna i prosta w wykonaniu.

Składniki:

konserwa makrela w oliwie 1 szt.

majonez 1 łyżka

pieprz ziołowy do smaku

cebula 1 szt. mała

Wykonanie:

Kawałek makreli wyjmujemy z puszki, dodajemy troszkę oliwy z puszki i rozdrabniamy ją widelcem. Do rozdrobionej makreli dodajemy drobno pokrojoną cebulę, majonez i doprawiamy ziołowym pieprzem. Całość dokładnie mieszamy, zakrywamy folią i wkładamy na minimum 30 minut do lodówki. Po tym czasie możemy smarować pyszną pastą kromki pieczywa.





Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz