poniedziałek, 29 maja 2023

Paluszki rybne, ziemniaki i surówka.

 


Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.

Składniki:

paluszki rybne 8 szt.

ziemniaki młode 8 szt.

kapusta pekińska 1 szt.

marchew 3 szt.

cebula 1 szt.

majonez 1 łyżka

sól do smaku

pieprz ziołowy do smaku

koperek do posypania

Wykonanie:

Kapustę kroimy, dodajemy starte marchwie na wiórki, sól, ziołowy pieprz, drobno pokrojoną cebulę i majonez. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. W między czasie smażymy rybne paluszki po 3 minuty z każdej strony. Usmażone rybne paluszki podajemy z ziemniakami posypanymi koperkiem i z surówką z pekińskiej kapusty.





Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz