Smażony, panierowany filet z morszczuka podany z ugotowanymi ziemniakami i sałatką z kapusty, ogórków i papryk.
Składniki:
2 filety z morszczuka
4 ziemniaki
1 jajko - do panierowania
bułka tarta - do panierowania
sól, pieprz ziołowy do smaku
surówka warzywna domowego wyrobu
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
1 - Filety morszczuka czyścimy, płuczemy i osączamy z wody. Układamy na talerz, solimy, pieprzymy.
2 - Obrane, wypłukane i osolone ziemniaki gotujemy, odcedzamy i odparowujemy.
3 - W między czasie panierujemy rybę w jajku i bułce tartej i smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiano.
4 - Usmażony filet podajemy z ziemniakami i surówką warzywną. Możemy podać z inną sałatką lub surówką, jak kto lubi.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz