czwartek, 2 listopada 2023

Smażony panierowany filet z morszczuka, surówka warzywna.

 


Smażony, panierowany filet z morszczuka podany z ugotowanymi ziemniakami i sałatką z kapusty, ogórków i papryk.

Składniki:

2 filety z morszczuka

4 ziemniaki

1 jajko - do panierowania

bułka tarta - do panierowania

sól, pieprz ziołowy do smaku

surówka warzywna domowego wyrobu

tłuszcz do smażenia

Wykonanie:

1 - Filety morszczuka czyścimy, płuczemy i osączamy z wody. Układamy na talerz, solimy, pieprzymy.

2 - Obrane, wypłukane i osolone ziemniaki gotujemy, odcedzamy i odparowujemy.

3 - W między czasie panierujemy rybę w jajku i bułce tartej i smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiano.

4 - Usmażony filet podajemy z ziemniakami i surówką warzywną. Możemy podać z inną sałatką lub surówką, jak kto lubi.






Smacznego!!! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz