Smaczna, ostra jajecznica zrobiona z dwóch jajek kurzych, pokrojonej w ćwierć plastry cebuli, małych pomidorków i ostrych papryczek.
Składniki:
kurze jajka 2 szt.
cebula 1 szt. mała
pomidorki koktajlowe 13 szt.
ostre papryczki 2 szt.
sól do smaku
ziołowy pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
Pokrojoną cebulę, ostre papryczki smażymy na gorącym tłuszczu. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gdy cebulka z papryczkami ładnie się podsmaży dodajemy pokrojone na połówki pomidorki i smażymy kilka minut aż pomidorki puszczą sok. Całość mieszamy i dodajemy kurze jajka i ponownie mieszamy. Jajecznicę smażymy do takiej postaci jaką kto lubi, na lekko podsmażoną lub dłużej smażoną. Gotową jajecznicę konsumujemy z pieczywem, bezpośrednio z patelni.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz