Smażone z cebulą ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką z papryk, kapusty, ogórka i marchwi.
Składniki na 2 porcje:
2 ćwiartki z kurczaka
6 średnich ziemniaków
cebula 1 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
Wymyte i wyczyszczone ćwiartki z kurczaka wkładamy do miseczki w której zamarynujemy. Cebulę obraną, kroimy w piórka, wkładamy do miski z ćwiartkami. Posypujemy solą, pieprzem i mieszamy wszystko. Dobrze natarte ćwiartki przyprawami zakrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na godzinę. W między czasie gotujemy ziemniaki. Na patelni smażymy ćwiartki z kurczaka i cebulą. Usmażone ćwiartki kurczaka podajemy z ugotowanymi ziemniakami polanymi tłuszczem z cebulą i sałatką z warzyw.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz