sobota, 2 marca 2024

Kotlet mielony rumiana kostka kartoflana

 

Tradycyjny mielony z rumianą kostką ziemniaczaną, sałatką warzywną ze słoika. Bardzo smakowite danie. Danie przygotowane dla 1 osoby.

Składniki:

3 ziemniaki

pół małej cebuli

wcześniej przygotowany z pozostałego farszu na pierogi kotlet mielony

sałatka warzywna ze słoika - papryka, pieczarka, ogórek

Wykonanie:

Wymyte ziemniaki kroimy w kostkę, solimy i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z tłuszczem. Ziemniaki smażymy na złoty kolor, dorzucamy pokrojoną cebulę i wkładamy na patelnię kotlet mielony w celu podsmażenia go. Gdy wszystko jest usmażone, wykładamy na talerz, dokładamy sałatkę. 








Smacznego!!! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz