czwartek, 11 kwietnia 2024

Smażona Miruna, ziemniaki i marynowane ogórki z papryką.

 

Panierowana w jajku i bułce tartej smaczna ryba Miruna podana z ziemniakami i marynowanymi korniszonami z papryką.

Składniki:

filet z Miruny 4 kawałki

ziemniaki 8 szt.

sól do smaku

pieprz ziołowy do smaku

olej do smażenia

marynowane ogórki 

marynowana papryka

Wykonanie:

Doprawione filety solą i ziołowym pieprzem panierujemy w rozbełtanym jajku i tartej bułce. Smażymy na gorącym tłuszczu do ładnego zarumienienia, po 10 minut z każdej strony. W międzyczasie gotujemy ziemniaki. Usmażoną rybę podajemy z ziemniakami i marynowanymi ogóreczkami z papryką.






Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz