poniedziałek, 17 czerwca 2024

Jajecznica z cebulą, kiełbasą i chilli.

Jajecznica usmażona z kiełbaską, cebulą i ostrej papryczce. Idealna na poranne śniadanie.

Składniki:

jajka kurze 3 szt.

papryczka chili 1 szt.

kiełbasa podwawelska 10 cm

cebula 1 szt. mała

smalec wieprzowy 1 łyżka

sól do smaku

pieprz ziołowy do smaku

Wykonanie:

Kiełbasę kroimy w pół plastry i smażymy na gorącym tłuszczu. Cebulę i paprykę obieramy, kroimy w pół plastry i dodajemy do zarumienionych kawałków kiełbasy. Gdy cebula będzie ładnie zeszklona wbijamy jajka, solimy, pieprzymy i mieszamy. Smażymy nie za długo, żeby jajecznica nie była za sucha. Podajemy ze świeżym domowym pieczywem.






Smacznego !!!

1 komentarz:

  1. Fajna opcja na śniadanie po imprezie. Wskazana duża ilość kiełbasy, a najlepsza z Zalasku od ZMKarol!

    OdpowiedzUsuń