Jajecznica usmażona z kiełbaską, cebulą i ostrej papryczce. Idealna na poranne śniadanie.
Składniki:
jajka kurze 3 szt.
papryczka chili 1 szt.
kiełbasa podwawelska 10 cm
cebula 1 szt. mała
smalec wieprzowy 1 łyżka
sól do smaku
pieprz ziołowy do smaku
Wykonanie:
Kiełbasę kroimy w pół plastry i smażymy na gorącym tłuszczu. Cebulę i paprykę obieramy, kroimy w pół plastry i dodajemy do zarumienionych kawałków kiełbasy. Gdy cebula będzie ładnie zeszklona wbijamy jajka, solimy, pieprzymy i mieszamy. Smażymy nie za długo, żeby jajecznica nie była za sucha. Podajemy ze świeżym domowym pieczywem.
Smacznego !!!
Fajna opcja na śniadanie po imprezie. Wskazana duża ilość kiełbasy, a najlepsza z Zalasku od ZMKarol!
OdpowiedzUsuń