Panierowana, smażona ryba morska, podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Składniki:
6 kostek Miruny
ziemniaki 8-9 szt.
2 jajka - do panierowania
bułka tarta - do panierowania
sól do smaku
pieprz ziołowy do smaku
tłuszcz do smażenia
Surówka:
mała kapusta pekińska
3 młode marchewki
połowa średniej cebuli
2 płaskie łyżki majonezu
sól do smaku
pieprz ziołowy do smaku
Wykonanie:
Kroimy kapustę pekińską na drobne paski, trzemy marchew na wiórki, kroimy cebulę w kostkę. Do pokrojonej kapusty dodajemy majonez, sól i pieprz do smaku, dokładnie wszystko mieszamy. Rozmrożone kostki z Miruny doprawiamy solą i ziołowym pieprzem, panierujemy w rozbełtanym jajku i tartej bułce i smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiano. W międzyczasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki. Usmażone kawałki ryby podajemy z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz