środa, 16 marca 2016

Naleśniki z serem.


ciasto na placki:

składniki:

3 jajka
2 szklanki  mąki
1 szklanka mleka
1 szklanka ciepłej wody przegotowanej
4 łyżki  oleju
szczypta  soli

wykonanie:

Wszystkie składniki połączyć ze sobą i zmiksować, odstawiamy ciasto na 30 minut, niech odpocznie. Placki na naleśniki smażymy na posmarowanej pędzlem z olejem gorącej patelni.

farsz:

składniki:

Cukier wanilinowy ( 1 duże opakowanie )
30 dkg twarogu
2-3 łyżki śmietany

wykonanie:

Ucieramy twaróg z cukrem wanilinowym oraz śmietaną. Placki naleśnikowe smarujemy masą twarogową i zawijamy. Zawinięte naleśniki podsmażamy na gorącym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.












Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz