środa, 16 marca 2016
Naleśniki z serem.
ciasto na placki:
składniki:
3 jajka
2 szklanki mąki
1 szklanka mleka
1 szklanka ciepłej wody przegotowanej
4 łyżki oleju
szczypta soli
wykonanie:
Wszystkie składniki połączyć ze sobą i zmiksować, odstawiamy ciasto na 30 minut, niech odpocznie. Placki na naleśniki smażymy na posmarowanej pędzlem z olejem gorącej patelni.
farsz:
składniki:
Cukier wanilinowy ( 1 duże opakowanie )
30 dkg twarogu
2-3 łyżki śmietany
wykonanie:
Ucieramy twaróg z cukrem wanilinowym oraz śmietaną. Placki naleśnikowe smarujemy masą twarogową i zawijamy. Zawinięte naleśniki podsmażamy na gorącym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz